Een gezellige brasserie met een verfijnde keuken? Daarvoor ben je bij De Koperen Kees zeker aan het goede adres. Maar wat je met name op deze plek kan vinden is een kennismaking met het onverwachte. Atsje Schilstra en Leo de Ree laten iedere bezoeker met liefde kennismaken met de beste en meest verrassende gerechten en wijnen. Beiden met jarenlange ervaring op het vlak van horeca en ondernemen; uit een overtuiging om vol toewijding een toegankelijk restaurant op hoog niveau te leiden.

De liefde voor het vak – en voor elkaar! – is wat beide eigenaren al jarenlang bindt. Zo rolde Atsje de horeca in via een bijbaan, die erin resulteerde dat ze op haar 19e besloot om zich hier fulltime mee bezig te houden. Ze vond via de hotelschool een balans tussen werken en leren, waardoor ze zich erg allround kon ontwikkelen. Leo wist het al vanaf zijn geboorte: ‘Ik word kok!’ Zijn keuzes binnen zijn opleidingstraject stonden dan ook direct al vast. Na een aantal jaar op de hotelschool maakte hij een aantal omzwervingen: als sous-chef en later chef-kok op verschillende plekken groeide zijn gevoel voor ondernemerschap. Bij hotel restaurant Boschlust leerde hij Atsje kennen, waardoor ze vanaf dat moment samen hun passie voor de horeca én het ondernemen konden naleven.

Hoge kwaliteit

Toen restaurant de Librije van Jonnie Boer een stel zocht voor de kookschool was de volgende stap dan ook al snel gezet. Hier hebben Atsje en Leo met veel succes ruime ervaring opgedaan. Daarbij hebben ze niet alleen hun eigen talent voor koken en het verwennen van gasten nageleefd, maar deze passie ook bij anderen aangewakkerd. Altijd bezig voor anderen bleef er toch iets knagen…’Zo’n mooi restaurant beginnen, dat kunnen wij samen toch ook?’

Toegankelijke sfeer

Ze trokken de stoute schoenen aan en besloten voor zichzelf te beginnen. In hun zoektocht naar de best passende plek kwamen ze uit in Sneek, bij De Koperen Kees. Het pand stond klaar om direct betrokken te worden. Het was al snel duidelijk met welke filosofie Leo en Atsje dit restaurant zouden leiden: ‘Hier vind je echt goed eten met mooie wijnen in een zeer toegankelijke sfeer.’ Want beiden hebben vooral één ding geleerd, je kan hoogstaande kwaliteit bieden zonder dat dit veel hoeft te kosten. Altijd verrassend en gewoon goed. Dat is waar De Koperen Kees voor staat.

Een complete ervaring

Elke dag opnieuw zetten Atsje en Leo zich in voor de lekkerste verrassingsmenu’s en besteden ze een uitgebreide aandacht aan zowel hun gasten als de producten. Binnen brasserie De Koperen Kees doet dit stel wat ze altijd al hebben gewild: mensen gelukkig maken en laten genieten van verrassende keuzes op het gebied van eten en drinken.